Grybų gaminimas kartais gali atrodyti sudėtinga užduotis. Kadangi yra tiek daug skirtingų receptų, stilių ir „teisingų“ metodų, nesunku suklysti. Todėl pateikiame jums paprasčiausią ir lengviausią grybų paruošimo būdą.
Grybų virimo procesas
Virdami grybus paversite juos minkštais ir suteiksite jiems sodraus skonio. Juos galima lengvai pagardinti prieskoniais ir dėti į bet kokį patiekalą. Žemiau rasite instrukciją, kuri padės suprasti, kaip virti grybus ir kiek laiko tam prireiks.
- Pirmiausia grybus nuvalykite servetėlėmis arba greitai nuplaukite, o tada supjaustykite norimo dydžio grybus ir ruoškite juos kepti. Rekomenduojamas dydis būtų 2 cm gabaliukai arba supjaustyti į keturias dalis.
- Įpilkite į puodą vandens tiek, kad jo užtektų tik tiek, kad apsemtų norimą virti grybų kiekį (bet jų dar nedėkite), ir palaukite, kol užvirs. Turėtumėte užtikrinti, kad puodas nebūtų perpildytas grybais, todėl pasirinkite tokio dydžio, kuris tiktų jūsų ruošiamų grybų kiekiui.
- Vandeniui pradėjus virti, įpilkite maždaug šaukštą sviesto arba aliejaus ir šaukštelį druskos. Galite dėti bet kokių kitų prieskonių, kuriais norėtumėte apvolioti grybus, kad jie būtų skanesni. Į verdantį vandenį sudėkite grybus.
- ½ kilogramo vidutinio dydžio grybų reikės virti apie 15 minučių.
- Jūs žinosite, kada jie išvirė, nes grybai patamsės ir suminkštės, kai vandens kiekis pradės mažėti. Tuomet jūsų grybai bus paruošti. Norėdami, taip pat galite juos apkepti keptuvėje.
Jei nuspręsite visų grybų iš karto nepanaudoti, tai nebus problema. Leiskite jiems atvėsti ir laikykite šaldytuve, nes taip jie gali išsilaikyti iki penkių dienų.
Discussion about this post