Teoriškai ryžius virti yra labai paprasta, tereikia vos kelių ingredientų ir verdančio vandens. Tačiau anaiptol ne kiekvienam ryžius pavyksta paruošti tinkamai ir skaniai. Todėl pateikiame jums keletą naudingų patarimų, padėsiančių pagaminti gardžius ryžius.
Visada nuplaukite ryžius prieš gamindami
Nesvarbu, kaip ruošiate ryžius, svarbu juos nuplauti. Taip pašalinsite krakmolo perteklių. Likęs ant ryžių, krakmolas sukelia nepatrauklų, lipnų rezultatą.
Kai kuriuose receptuose nurodoma ryžius sudėti į dubenį ir kelis kartus pakeisti vandenį, tačiau paprasčiausias būdas – nuplauti ryžius smulkiame sietelyje. Paleisdami vandenį per ryžius, maišykite juos rankomis, kad jie tolygiai nusiplautų. Kai vanduo bėga skaidrus, ryžių plovimas bus baigtas.
Galite ryžius paskrudinti
Šis žingsnis nėra būtinas. Tačiau jei turite laiko, jis sustiprina natūralų ryžių skonį. Paprasčiausiai įkaitinkite šaukštelį sviesto arba alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies puode, kuriame ruošiatės virti ryžius.
Suberkite ryžius ir dažnai maišykite, kol jie pradės kvepėti riešutais – šiek tiek kaip popkornai. Jei skrudinate baltuosius ryžius, pamatysite, kad jie įgauna šviesų atspalvį.
Nepamirškite pagardinti vandens
Į vandenį, kuriame verdate ryžius, įberkite didelį žiupsnelį druskos, kad ryžių skonis būtų subalansuotas. Jei pamiršite ir ryžius pagardinsite jau baigę virti, pajusite nemalonų druskos prieskonį.
Kaip virti ryžius klasikiniu būdu?
Virimo metodika keičiasi priklausomai nuo gaminamų ryžių rūšies. Tačiau išvirti ryžius klasikiniu būdu nėra sudėtinga.
- Ryžius nuplaukite.
- Naudokite tinkamą vandens kiekį. Į didelį puodą įpilkite 2 dalis vandens ir 1 dalį ryžių. Jei norite šiek tiek kietesnių ryžių, naudokite 1 dalį skysčio ir 2/3 dalių ryžių.
- Užvirinkite vandenį. Jam užvirus, įberkite didelį žiupsnelį druskos.
- Palaikykite verdantį vandenį. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą sandariai priglundančiu dangčiu ir palaikykite švelnią virimo temperatūrą.
- Virkite nemaišydami. Virkite, kol ryžiai sugers vandenį, maždaug 18 minučių. Stenkitės netikrinti puodo iki virimo pabaigos, kad neprarastumėte garų. Kad ir ką darytumėte, nemaišykite ryžių, kol jie verda.
- Leiskite ryžiams pastovėti uždengtiems. Išjunkite kaitrą ir palikite ryžius uždengtus pastovėti 10 minučių. Per tą laiką ryžiai taps labai purūs.
- Ryžius prasklaidykite šakute.
Discussion about this post