Prancūziški skrebučiai – tai gardus ir paprastai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams, kuomet neturima daug laiko. Todėl jei jau kurį laiką svarstėte, kaip galėtumėte nesunkiai paruošti pusryčius, kartu pasimėgaudami nuostabiu skoniu, pateikiame jums keletą prancūziškų skrebučių gamybos patarimų.
Ingredientai
- 1 kiaušinis
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
- 1/4 puodelio pieno
- 4 riekelės sumuštinių duonos
Prancūziškų skrebučių gamyba
- Norėdami pagaminti prancūziškus skrebučius, visų pirma kiaušinį, vanilę ir cinamoną suplakite negilioje lėkštėje. Įmaišykite pieną.
- Duonos riekes pamerkite į kiaušinio mišinį ir apverskite, kad tolygiai pasidengtų iš abiejų pusių.
- Kepkite duonos riekes ant lengvai riebalais pateptos nepridegančios keptuvės ant vidutinės ugnies, kol iškeps ir paruduos iš abiejų pusių.
- Jei norite, prancūziškus skrebučius galite pagardinti sirupu. Į 1 puodelį blynų sirupo įpilkite 1 arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto ir 1/4 arbatinio šaukštelio cinamono. Viską gerai išmaišykite ir užliekite ant skrebučių.
Purūs ir minkšti viduje bei tobulos auksinės spalvos išorėje – pagal šį receptą kiekvieną kartą pagaminsite tobulus prancūziškus skrebučius.
Kaip pagaminti prancūziškus skrebučius be pieno?
Įprastą pieną (arba grietinėlę) galima pakeisti bet kokiu augaliniu pienu. Jei tokio pieno neturite, naudokite labai nedidelį kiekį vandens (maždaug 1 valgomąjį šaukštą 2 kiaušiniams). Jei naudosite vandenį, atkreipkite dėmesį, kad pagaminsite kiaušinio skonio prancūziškus skrebučius – rekomenduojame įmaišyti šiek tiek malto cinamono, vanilės ir žiupsnelį druskos, kad suteiktumėte skonio ir sumažintumėte „plaktos kiaušinienės“ skonį.
Kokia yra tobulų prancūziškų skrebučių paslaptis?
Naudokite riebesnį pieną, laikykitės recepte nurodyto pieno ir kiaušinių santykio. Taip pat naudokite storas duonos riekes ir pamirkykite iš abiejų pusių, kol gerai apskrus. Pasirinkite pakankamai didelę keptuvę ir įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Prancūziškus skrebučius kepkite ištirpintame svieste, kad skonis būtų sodresnis, tačiau stebėkite sviestą ir kaitros lygį, kad neperkeptumėte ir nesudegintumėte svieste esančios pieno masės.
Kodėl į kiaušinius, skirtus prancūziškiems skrebučiams, reikia dėti pieno?
Prancūziškiems skrebučiams reikia skysčio, kad duona suminkštėtų, ir kažko, kas „surištų“ ingredientus. Pienas yra duonos riekelėms mirkyti skirtos tešlos arba kremo dalis – nenugriebtas pienas ir kiaušiniai yra pagrindiniai sodraus kremo ingredientai. Pienas, vanilės ekstraktas ir žiupsnelis druskos taip pat padeda išvengti „plaktų kiaušinių“ skonio.
Discussion about this post