Manų košė – lygi, kreminė, skani ir sveika su cinamono ir medaus prieskoniu. Ji nuo seno yra daugelio žmonių pasirinkimas sveikiems ir gardiems pusryčiams. Greitas ir paprastas paruošimas bei gardus kreminis rezultatas. Todėl jei jau kurį laiką svarstėte, kaip tinkamai išvirti manų košę, pateikiame jums keletą paprastų, tačiau svarbių žingsnių.
Ką svarbu žinoti?
Manų košę gaminama maišant manų kruopų miltus su šiltu vandeniu arba pienu. Maišant puode ant viryklės ji pradeda tirštėti ir įgauna košės konsistenciją.
Gaminant manų kruopų košę reikia ją pagardinti prieskoniais ir pasaldinti, nes košė yra švelnaus skonio. Medus, cinamonas ir sviestas padeda pagardinti košę. Tačiau svarbu pridurti, kad dedant saldiklį reikia būti atsargiems, nes jo prireikia labai nedaug.
- Galite virti manų košę iki norimos konsistencijos.
- Jei ji per tiršta, galite ją mažumėle atskiesti įpildami dar šiek tiek pieno.
- Manų košė atvėsusi tampa tirštesnė, todėl jei planuojate valgyti vėliau, nepamirškite į tai atsižvelgti.
- Cinamonas yra vienas populiariausių pasirinkimų manų košės pagardinimui. Tačiau galite dėti gvazdikėlių, muskato riešuto arba bet kurių jums patinkančių ingredientų. Tačiau labai svarbu neperkrauti prieskoniais.
4 manų košės gaminimo žingsniai
Ingredientai, kurių jums reikės:
- 2 puodeliai pieno
- 1 puodelis vandens
- 1 ½ arbatinio šaukštelio sviesto
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos
- ⅓ puodelio manų kruopų miltų
- 1 valgomasis šaukštas baltojo cukraus
Gaminimo procesas:
- Sumaišykite pieną, vandenį, sviestą ir druską puode ant vidutinės ugnies. Švelniai maišydami užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies. Tolygia srovele supilkite manų kruopų miltus, nuolat plakant, kad neliktų gumuliukų.
- Puodą vėl pastatykite ant vidutinės ugnies; maišykite, kol košė užvirs, apie 2 minutes. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite ir retkarčiais pamaišydami virkite, kol košė sutirštės, apie 20 minučių.
- Nuimkite puodą nuo ugnies; įmaišykite cukrų.
- Prieš patiekiant, leiskite košei pastovėti 3-5 minutes.
Discussion about this post