Jums patiks šis greitas, lengvas, mažai angliavandenių turintis keto granolos receptas su riešutais ir sėklomis. Ji traški, be grūdų, be cukraus ir turi tik 2 g grynųjų angliavandenių, todėl yra nuostabus maistas gerai jūsų sveikatai.
Keto dietos metu pasigendate dribsnių?
Nuo šiol su šiuo granolos receptu galėsite mėgautis ypatingo skonio granola. Tikriausiai pastebėjote, kad nėra daug sveikų sudedamųjų dalių turinčių keto granolos variantų. Tačiau ši keto granola yra be grūdų, turi labai mažai angliavandenių ir patenkins jūsų norą turėti gardžius ir traškius pusryčius.
Kokių ingredientų reikia keto granolos gamybai?
Pateikiame ingredientus, kurių jums prireiks norint pasigaminti keto granolą:
- Riešutai ir sėklos: Šios granolos be grūdų pagrindą sudaro migdolai, lazdyno riešutai, pekano riešutai, moliūgų sėklos ir saulėgrąžų sėklos, o ne tradicinės avižos ar kiti grūdai. Iš tiesų galite naudoti bet kokį keto riešutų derinį. Galite naudoti graikinius, makadamijos, braziliškus ar bet kokį kitą po ranka turimą derinį. Taip pat galite dėti linų sėmenų, chia sėklų arba sezamo sėklų, tačiau jos čia nepakeis kitų riešutų ir sėklų, nes yra labai smulkios.
- Vaisių, uogų ir riešutų mišinys: Šis saldiklis duos geriausius rezultatus, tačiau tiks ir kiti keto cukraus pakaitalai.
- Linų sėmenų miltai: Padeda surišti keto granolą. Rekomenduojame auksinius linų sėmenų miltus, kurie yra švelnesnio skonio, bet tinka ir įprasti.
- Kiaušinio baltymas: Taip pat veikia kaip rišamoji medžiaga. Šiame keto granolos recepte puikiai tiktų „aquafaba“ arba linių sėmenų ar chia kiaušinis.
- Nesūdytas sviestas: Ištirpintas sviestas suteikia skonio ir padeda geriau iškepti. Jei jums reikia recepto be pieno, galite naudoti sviestu pagardintą kokosų aliejų, kad išgautumėte panašų skonį, arba ghi, jei tai atitinka jūsų skonį.
- Vanilės ekstraktas: Kad keto dribsniai būtų geriausio skonio, naudokite aukštos kokybės vanilę.
Kaip pagaminti keto granolą?
- Perdirbkite kietus riešutus. Migdolus ir lazdyno riešutus su pertraukomis trinkite virtuviniame kombaine, kol dauguma riešutų bus susmulkinti stambiais gabalėliais.
- Perdirbkite minkštuosius riešutus. Sudėkite pekano riešutus ir vėl smulkinkite tol, kol jų gabalėliai bus tinkamo dydžio.
- Suberkite sėklas. Į mišinį suberkite visas sėklas. Smulkinkite tik tol, kol visi sausi ingredientai gerai susimaišys.
- Sudėkite drėgnus ingredientus. Į virtuvės kombainą įmaišykite kiaušinio baltymą. Nedideliame dubenėlyje suplakite ištirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą ir taip pat tolygiai supilkite. Porą kartų sutrinkite, mentele šiek tiek išmaišykite nuo apačios link viršaus, tada vėl porą kartų sutrinkite. Jei reikia, šį procesą kartokite.
- Kepkite. Perkelkite riešutų mišinį į didelę kepimo skardą arba dvi mažas, išklotas kepimo popieriumi. Suspauskite į vienodą ploną stačiakampį. Kepkite keto dribsnius, kol jie lengvai paruduos.
- Atvėsinkite. Prieš laužydami į gabalėlius, leiskite keto granolai visiškai atvėsti.
Svarbūs patarimai
- Pirmiausia apdorokite kietus riešutus. Pekano riešutai, graikiniai riešutai ir makadamijos riešutai yra minkštesni nei migdolai ir lazdyno riešutai. Geriausia pirmiausia apdoroti kietesnius riešutus, o tada sudėti minkštesnius, kitaip jūsų minkšti riešutai pavirs miltais, kol kieti riešutai bus suskaldyti.
- Nepersistenkite. Turėtų likti daug riešutų gabalėlių, o dauguma sėklų turėtų būti nepažeistos. Keto granolos skonis geriausias, kai joje lieka riešutų gabalėlių.
- Drėgniems ingredientams įmaišyti galite naudoti didelį maišymo dubenį. Kartais tai padaryti paprasčiau, nei šiam veiksmui naudoti virtuvinį kombainą.
- Paskirstykite plonu, lygiu sluoksniu. Idealus storis yra nuo 0,6 cm iki 0,8 cm storio. Jei sluoksnį padarysite storesnį, jis nebus traškus, o jei sluoksnis bus netolygus, galiausiai atsiras apdegusių vietų.
- Visiškai atvėsinkite, kad taptų traški. Išėmus iš orkaitės keto granola bus minkšta, bet atvėsusi traški.
Kaip laikyti granolą?
- Laikymas: Geriausia ją turėtumėte laikyti sandariuose induose sandėliuke arba virtuvės spintelėje (apsaugotoje nuo saulės spindulių). Galite naudoti stiklinius indelius. Ji išsilaikys bent 3-4 savaites, gal net ilgiau.
- Užšaldymas: Jei norite, kad jūsų keto granola išsilaikytų ilgiau, perkelkite keto dribsnius į hermetišką šaldymo indą ar maišelį ir laikykite šaldiklyje iki 6 mėnesių.
Keto granolos gamyba nėra sudėtinga
Nors pateikėme daug informacijos ir patarimų, kaip patiems savo namuose pasigaminti keto granolą, jos gamyba nėra sudėtinga. Kiekvienas iš jūsų galite nesunkiai pagaminti keto granolą, kuri būti ekologiška, gardi ir labai sveika.